Slag i ansiktet på våra pensionärer

Läste att det skulle till en skattesänkning för våra pensionärer, 1200 kr...per år. Det blir alltså 100 kr i månaden som denna pensionär kommer att tjäna på skattesänkningen. I detta fall hade de lika gärna kunnat låta bli, efter att ha granskat reaktioner på denna sänkning så har den borgerliga regeringen snarare förolämpat Sveriges pensionärer. 3,5 miljarder ska denna sänkning kosta att jämföra med de 80 miljarder som jobbskatteavdragen skall kosta.

Är det så här våra gamla ska behandlas? Förutom att slå dem i ansiktet med en meningslös skattesänkning så har de borgerliga även på förslag att vi ska tvingas jobba till vi är 70 och att vi fram till 2030 måste ha anpassat arbetsplatserna för detta... Det är ju fullkomligt vansinnigt, samtidigt som de säger detta så står det tusentals svenska ungdomar utan arbete, som vill jobba, som har utbildning lika väl som att det finns tusentals invandrade svenskar eller svenskar med invandrarbakgrund som vill jobba men som inte heller de kan.

Låt våra pensionärer få en märkbar skattesänkning om det skall göras några överhuvudtaget så är det dem som förtjänar det mest. Samtidigt så måste vi också låta våra pensionärer njuta av sin pension så därför förkastar jag förslaget som att vi ska tvingas jobba till vi är 70, vill man jobba längre och är frisk ska det valet naturligtvis finnas. Men det ska vara ett val och inte ett krav. Släpp in och satsa på de yngre generationerna istället för att satsa skattepengar på att anpassa arbetsplatser så att vi kan jobba till 70!

Till nästa gång, Nils Johansson 

Kommentarer
Postat av: Anonym

bra skrivet

2009-09-24 @ 19:32:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0