EU och Turkiet

Vet inte om ni som läser...om det är nån som läser...som följer Världens konflikter på SVT. Det är en dokumentärserie om just världens konflikter. Såg just avsnitt 6 om kurdernas kamp för självständighet och om rätten att få uttrycka sitt språk och kultur.

Jag har läst om konflikten tidigare men jag blir ständigt förvånad över hur EU, vi, är beredda att kompromissa med Turkiet om just denna fråga. Visst, de har gjort stora framsteg för demokratisering men fortfarande är det ju så att det fängslas kurder för att de talar sitt eget språk! Jag vill inte ha med en stat i EU som systematiskt förtrycker grupper inom sina egna gränser, som förvägrar människor trygghet och rättigheter och som gör det brottsligt att visa sitt arv, prata om sin historia och tala sitt språk.

En stat som håller på att radera ut 25 miljoner människors framtid genom att förstöra deras kultur! Söndra och härska är devisen turkarna verkar efter och EU har inflytandet att påverka utvecklingen, därför ska inte vi inom EU sluta efter halva vägen och vara nöjda med den förbättring som skett när vi kan löpa linan ut och se till att kurderna får fullständig jämlikhet och lika rättigheter.

Tyvärr, verkar ideal som självständighet och demokrati ständigt falla offer för lönsamhet, ekonomi och kompromisser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0